Soldații trimiși în Liberia pentru a menține pacea au făcut peste 6.000 de copii cu localnicele, iar după ce și-au încheiat atribuțiile și-au părăsit partenerele și progeniturile, relatează The Associated Press.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Eram încă în pântecul mamei când tatăl meu și-a încheiat sarcinile și a părăsit Liberia”, a spus Kaine, un tânăr de 21 de ani pentru AP. ”Mama mea spune că tatăl meu purta acest tricou (arătând un triou echipei AP, n.r.) când a venit să o viziteze. Ea încă își mai aduce bine aminte acele momente”, a adăugat acesta.

Kaine este printre cei peste 6.000 de copii concepuți de către soldații trimiși cu misiunea de a menține pacea în Liberia în 1990 și care au plecat cu opt ani mai târziu, potrivit unui centru creat pentru a-i înregistra pe aceștia și pentru a-i sprijini. Un număr mai mic de copii au fost concepuți de cptre membrii unei alte misiuni ONU care a venit în Liberia în timp ce țara se zbătea să iasă din războiul civil.

Mulți dintre copiii lăsați în urmă, acum mari, nu și-au cunoscut niciodată tații. Alții au fost abandonați de mamele lor și au crescut orfani. La 20 de ani după ce trupele de menținere a păcii au plecat.

Spre deosebire de mulți copii lăsați în urmă, Kaine spune că tatăl său l-a căutat și a vrut să îi ia pe el și pe mama lui în țara din care era acesta.

”Presiunea familiei și teama au făcut-o pe mama să rămână”, a spus Kaine.