Un bărbat înarmat a ucis un student și a rănit cel puțin 11 persoane la institutul politehnic din provincia Yunnan, situată în sud-vestul Chinei, potrivit autorităților, scrie Reuters.

Atacatorul este un bărbat de 20 de ani, Yang, și a rănit 9 studenți și doi profesori, atacul având loc în jurul orei 11:26 a.m., au anunțat autoritățile pe Weibo (versiunea locală a twitterului).

Oficialii nu au precizat arma folosită în atac.

Astfel de incidente violente sunt destul de rare în China, mai ales în marile orașe unde măsurile de securitate sunt stricte. Totuși în utlimii ani s-au înregistrat mai multe cazuri de atacuri cu cuțitul, toporul sau mașina.

Incidentul de vineri survine la doar o zi după ce o mașină a intrat, din motive necunoscute, într-un grup de elevi care traversau strada în nord-estul Chinei, ucigând 5 dintre ei șă rănind alți 18.

Drama s-a produs la miezul nopții, în fața unei școli elementare din orașul Huludao, în provincia Liaoning. Numărul victimelor nu a fost încă determinat, a precizat televiziunea oficială CCTV pe site-ul de microblogging Weibo.