În anul 2018, s-a înregistrat un număr record de bărbați care au raportat la poliție că au fost victime ale violenței domestice, în timp ce numărul femeilor a scăzut, arată Oficiul Național pentru Statistică al Marii Britanii, relatează Telegraph.com.

ViolentaFoto: MorgueFile.com

Procentul bărbaților care au raportat poliției că au fost victime ale violenței domestice a crescut de la 10, 4% în 2014-2015 la 14, 7% în acest an. În același timp, datele ONS arată că procentul femeilor care raportează poliției abuzul provocat de partenerii lor a scăzut de la 25,8% la 18,4% în aceeași perioadă.

ONG-urile sugerează că unul dintre motive îl reprezintă creșterea întârzierilor în intervenția ofițerilor de poliție în cazul incidentelor de abuz domestic, oferind timp atacatorilor să-și intimideze victimele astfel încât să nu facă plângere.

4,2% dintre bărbați au spus că au suferit anul acesta de abuz domestic - ceea ce include violență, un nivel similar cu cel de anul trecut. Procentul femeilor care au fost victime ale abuzului domestic a crescut ușor de la 7,5% la 7, 9%.

Cu toate acestea, numărul infracțiunilor înregistrate legate de abuzul domestic al ambelor sexe a crescut la aproximativ 600.000, o creștere cu 23% într-un an, deși ONS crede că asta s-a întâmplat datorită îmbunătățirii metodelor de înregistrare.