Ambasadorul Emiratelor Arabe Unite la Londra, Sulaiman Almazroui, a spus vineri că țara sa studiază o cerere de grațiere formulată de familia lui Matthew Hedges, condamnat miercuri la închisoare în Abu Dhabi pentru spionaj, relatează AFP.

Matthew HedgesFoto: YouTube

”Familia domnului Hedges a făcut o cerere de grațiere și guvernul studiază cererea”, a spus ambasadorul într-un scurt discurs la o televiziune britanică.

Britanicul, doctorand la Universitatea din Durham din nord-estul Angliei, a fost arestat pe aeroportul de la Dubai după ce a venit în Emiratele Arabe Unite pentru a efectua o serie de studii pe tema politicii externe şi strategiei ţării în domeniul securităţii.

Sentința dată miercuri a apărut ca o surpriză pentru autoritățile britanice. El a fost condamnat la închisoare pe viață fiind acuzat de spionaj după o audiere care a durat aproximativ 5 minute.

Secretarul britanic de Externe, Jeremy Hunt, a declarat că verdictul nu este ceea ce Marea Britanie "se aștepta de la un prieten și un partener de încredere al Regatului Unit" și că a fost "contrar asigurărilor anterioare".