Cel puţin doi poliţişti pakistanezi au fost ucişi vineri, în urma unui atac asupra consulatului Chinei din Karachi, relatează Reuters, citând ca sursă un medic de la spitalul Jinnah din localitate. Doctorul a adăugat că a fost internat un gardian rănit de o explozie. La scurt timp după atentatul de la consulat, o nouă explozie a avut loc într-o piață dintr-un oraș de la granița de nord-est, opt persoane pierzându-și viața.

Atac consulatul chinezFoto: AGERPRES

UPDATE: Un nou atac a fost înregistrat în Pakistan, transmite Reuters. O explozie a avut loc într-o piață din orașul Peshawar aflat la granița de nord-est, opt persoane pierzându-și viața, potrivit unui oficial local.

Cel puțin 20 de persoane au fost rănite, mai transmite Reuters.

UPDATE Toți cei 21 de membri ai personalului consular sunt în siguranță , după atacul comis de atentatori sinucigași cu bombă, diplomații chinezi fiind mutați la o altă locație, a precizat ministrul de externe pakistanez Shah Mahmood Qureshi, transmite Reuters.

”Atacatorii nu au reușit să rănească pe nimeni din consulat și nici nu au luat ostatici”, a mai precizat oficialul într-o conferință de presă susținută în capitala.

Cei trei atacatori sinucigași au murit, iar atentatul a fost revendicat de gruparea militară separatistă Balochistan Liberation.