Si Comisia Electorala Centrala sarba (RIK), citata de AFP, a anuntat ca Tadici este pe primul loc, potrivit rezultatelor preliminare oficiale. Astfel, dupa numararea a aproximativ 57% din voturi, Tadjic a obtinut 51,16%, in timp ce contracandidatul sau nu a intrunit decat 47,18% din voturi.
Nikoloc si-a recunoscut infrangerea si l-a felicitat pe Boris Tadic pentru victoria obtinuta la aceste alegeri. Nikolic a declarat in cadrul unei conferinte de presa la sediul formatiunii sale, Partidul Radical Sarb (SRS), ca presupune ca Tadic a iesit invingator la cel de-al doile tur de scrutin, precizand ca diferenta dintre ei ar fi de circa 2% din voturi.
Scrutinul este considerat de specialisti drept crucial in ceea ce priveste viitorul european al Serbiei, poate chiar cel mai important de la caderea regimului Milosevic, in octombrie 2000. In timp ce Boris Tadici a anuntat ca vrea sa isi duca tara in Uniunea Europeana, Tomislav Nikolic este considerat un apropiat al fostului presedinte Slobodan Milosevici.
Cursa prezidentiala din Serbia a avut loc pe fondul tensiunilor create de intentia albanezilor din Kosovo de a-si proclama unilateral independenta. Miercuri, un oficial kosovar a amenintat ca provincia separatista Kosovo isi va declara indepententa in prima saptamana de dupa turul al doilea al alegerilor prezidentiale, in cazul in care sarbii il vor alege presedinte pe candidatul nationalistilor.
Sectiile de votare s-au inchis la ora locala 20:00 (21:00, ora Romaniei), iar rata de participare la vot a fost de circa 63%, adica 4,5 milioane de alegatori.
Rezultatele finale ale alegerilor vor fi comunicate cel tarziu pana la 7 februarie, la ora 20, si vor fi publicate in "Monitorul oficial". Viitorul presedinte va fi ales pentru un mandat de 5 ani, care va incepe din ziua in care va depune juramantul in fata Parlamentului Serbiei.
Mai bine asa decat sa fie un Gica-Contra si la sarbi.
Evident, o buna parte a sirbilor isi mai folosesc si creierul, din fericire pt ei.
Avand in vedere cat de strans a fost scorul alegerilor, pentru orice om normal, este clar ca 'imixtiunea" lui Base - la cererea UE si USA - a fost decisiva!
Fie si pentru ca romanii din Serbia au fost mobilizati in directia cea buna1
Hai Salut!