​Americanul de 27 de ani care a fost ucis de un trib de vânători-culegători pe izolata insulă North Sentinel din arhipelagul indian Andaman voia cu orice preț să-i convertească la creștinism pe localnici, arată fragmente din jurnalul său, citate de AFP și Washington Post. ”Poate veți crede că sunt nebun, dar cred că merită să-l aduc pe Iisus la ei”, a scris John Allen Chau, cu puțin timp înainte de a fi omorât de sălbatici.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pe 16 noiembrie Chau a încercat să intre în contact cu populația de vânători-culegători de pe izolata insulă North Sentinel din arhipelagul indian Andaman unde aproximativ 150 de oameni trăiesc în izolare totală de multe secole. India interzice orice contact al celor din afară cu băștinașii.

Chau, ajutat de pescarii pe care îi mituise, a ajuns până în apropierea insulei, apoi s-a urcat într-o canoe și a plecat spre ea.

Jurnalul arată că Chau a încercat de două ori să se apropie de insulă și a vrut să dea cadouri unui localnic care avea fața acoperită cu o pudră galbenă. Un copil a tras o săgeată care i-a atins Biblia, iar americanul a fugit către barca pescarilor, dar a revenit pe insulă a doua zi.

Chau a mai scris că a încercat să vorbească în limba celor de pe insulă, dar aceștia au reacționat cu furie. A încercat și să cânte imnuri religioase. ”Am strigat: Numele meu este John, vă iubesc și Iisus vă iubește”, scria el în jurnal.

El a mai scris, cu majuscule NU VREAU SĂ MOR și că probabil că nu se va mai întoarce niciodată de acolo. Tot el a scris însă că vrea să mai încerce să îi convertească pe sălbatici.

Jurnalul acestui aventurier mai arată că și-a pregătit de mult timp călătoria și că totul era făcut ”în numele Domnului”.

În clipa în care a pus piciorul pe insula unde accesul străinilor este interzis, americanul a fost întâmpinat de o ploaie de săgeți. ”A fost atacat cu săgeți, dar a continuat să înainteze. Pescarii i-au văzut pe membrii tribului cum i-au legat o frânghie în jurul gâtului și l-au târât de acolo”, a spus o altă sursă din poliție.

”Trupul său a fost văzut de pescarii care s-au întors a doua zi acolo, dar nu a fost recuperat”, a declarat un oficial din poliție, adăugând că pescarii implicați au fost arestați.

Localizarea insulei North Sentinel (Google Earth)