Parlamentul israelian a adoptat un proiect de lege preliminar care permite sancționarea părinților care refuză imunizarea copiilor lor, cu o majoritate de 115 suporteri, în cursul zilei de miercuri. Proiectul de lege a fost propus de Yoel Hasson (Kadima) și Shuli Moalem-Refaeli (Bayit Yehudi), transmite The Jerusalem Post.

Copil cu rujeolaFoto: Flickr/ Dave Haygarth

În plus, o a doua lege - care prevede ca, în cazul apariției unei boli, toate instituțiile de învățământ vor fi obligate să refuze accesul în incintă pentru persoanele care nu au fost imunizate - a primit suportul unei majorități de 112 suporteri. Legea a fost inițiată de Merav Ben-Ari (Kulanu).

,,Legea este deosebit de importantă acum, când există un focar de pojar în întreaga țară", a spus Ben-Ari.

Au existat mai mult de 1.000 de cazuri de rujeolă raportate în Israel în acest an, iar cea mai mare parte dintre acestea au fost înregistrare în zona Ierusalimului. În cursul acestui an, Ministerul Sănătății a declarat că în 90% din cazurile din Israel a fost vorba fie persoane care nu au fost vaccinate, fie persoane care au intrat în contact cu persoane nevaccinate.

Rujeola pot avea efecte de durată, cum ar fi pierderea auzului și este fatală pentru unul din 1000 de copii care o capturează.

Vaccinul MMR este eficient în 97% dintre cazuri în prevenirea infecției cu virusul rujeolei atunci când cele două doze recomandate sunt administrate la timp, potrivit Ministerului Sănătății.