Un bărbat a fost ucis marți seara pe o pistă a aeroportului moscovit Șeremetievo de un avion care decola, au anunțat miercuri forțele rusești de ordine, fără a explica modul în care victima se afla pe pista celui mai mare hub aerian al Rusiei, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Bărbatul de 25 de ani a fost lovit de "una dintre roțile" unui Boeing 737 care "l-a rănit mortal în timpul decolării", a afirmat pe contul său de Twitter Comitetul rus de anchetă.

Incidentul a avut loc pe aeroportul Șeremetievo, cel mai mare al țării, în jurul orei 20,00 (17,00 GMT), marți seara. Avionul implicat, care aparținea companiei rusești Aeroflot, nu și-a întrerupt zborul în direcția Atena.

Ambasada Armeniei în Rusia a preciza că victima era un cetățean armean născut în 1993.

Surse citate de agențiile rusești de presă afirmă că acesta fusese expulzat din Spania și se afla în escală la Moscova.

Bărbatul ar fi fost escortat de poliție până la poarta de îmbarcare. Acesta însă nu s-ar fi urcat în autobuzul care trebuia să îl ducă la avionul său, potrivit surselor citate.

Aeroportul Șeremetievo nu a comentat accidentul. O sursă citată de agenția Interfax a afirmat că serviciile aeroportuare și poliția din Atena au găsit "găuri" în fuzelajul avionului, după aterizarea sa.