Un american ar fi fost ucis de un trib insular izolat, cunoscut pentru că atacă străinii cu arcuri și săgeți, a anunțat miercuri poliția, citată de Guardian. Insula pe care se află tribul ține de arhipelagul Andaman, teritoriu indian.

Razboinici ai tribului de pe insula North SentinelFoto: Captura YouTube

Vijay Singh, ofițer de poliție, a spus că șapte pescari au fost arestați pentru că l-au ajutat pe american să viziteze insula North Sentinel, unde ar fi fost ucis.

Tribul sentinelez trăiește pe o mică insulă împădurită și se știe că rezistă oricărui contact cu străinii, adesea atacând pe oricine se apropie. Andaman și Nicobar sunt un grup de insule aflate la întâlnirea dintre Golful Bengal și Marea Andamam.

Presa din India scrie că americanul era într-o excursie de aventură pe aceste insule și că trupul i-a fost găsit de pescari. Singh a declarat că bărbatul a fost ucis sâmbătă.

Shiv Viswanathan, cercetător în domeniul științelor sociale, a spus că insula North Sentinel este zonă protejată și nu este deschisă turiștilor. ”Populația exactă a tribului nu este cunoscută, dar este în scădere. Guvernul trebuie să îi protejeze”, a adăugat el.

UPDATE Ulterior, presa a scris că americanul ucis cu săgeți de ultimul trib pre-neolitic din lume era misionar creștin. O sursă din poliția indiană a declarat pentru Reuters că Chau era un predicator care vizitase insulele Andaman și Nicobar în trecut. Ancheta a arătat că el manifestase o puternică dorință de a întâlni populația sentineleză și de a predica pe insulă, a adăugat sursa Reuters. Chau, ajutat de pescari, a ajuns până în apropierea insulei, apoi s-a urcat într-o canoe și a plecat spre ea.

Este cunoscut faptul că braconierii vin în apropierea insulei, unde pescuiesc homari, țestoase și castraveți de mare. În 2006, membrii tribului au ucis doi pescari indieni când barca acestora a eșuat pe mal.

Populația exactă a North Sentinel nu este cunoscută, dar se estimează că până la 400 de membri ai tribului trăiesc pe insula care are aproape 60 de kilometri pătrați.