Guvernul canadian a declarat, marți, că este pregătit să legifereze oprirea seriei de greve a lucrătorilor poștali. Grevele amenință să întrerupă livrările în timpul sărbătorilor de iarnă. Canada are o lungă istorie de oprire a grevelor prin interzicerea acestora, informează Reuters.

Posta canadianaFoto: Wikipedia

Uniunea canadiană a muncitorilor poștali a lansat luna trecută o serie de greve prin rotație pentru a-și exercita presiunile în ceea ce privește creșterea beneficiilor pentru sănătate și asigurarea locului de muncă. Angajatorul lor, Canada Post, este principalul operator poștal al țării.

,,Încurajăm cu fermitate ambele părți să ajungă la o înțelegere și suntem pregătiți să (introducem) legislația dacă nu vom vedea o rezolvare în următoarele câteva zile", a declarat ministrul federal al muncii, Patty Hajdu.

Guvernele anterioare au utilizat instrumente legislative pentru a pune capăt grevelor în sectoare critice. Liberalii din guvern au o majoritate în Camera Comunelor, ceea ce înseamnă că parlamentarii ar putea aproba rapid o astfel de măsură.

Canada Post afirmă că există deja numeroase restanțe de corespondență în principalele centre de sortare. E-mailul este livrat doar sporadic clienților.