"Guvernul va cădea înainte de alegerile europarlamentare. Guvernanţii vor face tot posibilul să nu demisioneze", a susţinut politologul bulgar Maria Pirgova. "În primele zile ale protestelor, remarcăm o neglijenţă din partea guvernului. De aceea, cetăţenii stau în intersecţii - este ilegal, însă statul nu face nimic, este extrem de slab. Presupun că aceste luni vor fi folosite pentru acorduri politice între partide şi vom merge la două tipuri de alegeri la alegerile europarlamentare", a adăugat Pirgova, potrivit Novini si Rador.

Boiko BorisovFoto: AGERPRES

Politologul Daniel Smilov a comentat că marea întrebare care se pune este dacă guvernul va mai rezista până la scrutinul european, iar motivul este dezacordul cu partenerul de coaliţie Patrioţii Uniţi, prin demisia vicepremierului Valeri Simeonov. "Un posibil format ar fi între GERB şi Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi, însă în prezent acestea sunt împrăştiate în părţi diferite şi este clar că nu se poate.

Un alt format ar fi GERB, cu sprijinul partidului Volia şi al Mişcării pentru Drepturi şi Libertăţi. Aceste lucruri nu sunt soluţionate şi se creează sentimentul de slăbiciune. De la începutul acestui sezon politic, ne întrebăm în fiecare săptămână dacă va mai rezista cabinetul", a precizat Smilov. Maria Pirgova a menţionat că semnul nemulţumirii coaliţiei sunt instituţiile care nu lucrează. "Există deja proteste şi aceste proteste vor creşte.

Totul este distrus, fărădelegile sunt tolerate, iar statul nu funcţionează. Există o atitudine de nemulţumire în masă a unor oameni inteligenţi, nu atât săraci. Din 2013, protestele sunt un fapt şi nu vor renunţa, se vor bucura de stradă şi vor pune condiţii", a mai spus politologul bulgar.