O firmă rusă a dat în judecată Facebook Inc, după ce administratorii rețelei de socializare au blocat contul de Facebook al firmei pe baza presupuselor legături ale acesteia cu Internet Research Agency, o companie rusă considerată ca fiind implicată în campania de influențare a scrutinului din 2016, potrivit Mediafax.

Foto:

Federal Agency of News LLC, cunoscută drept FAN, și singurul acționar al firmei, Evgeniy Zubarev, solicită daune și reactivarea contului de Facebook al firmei ruse, relatează postul CNBC.

Facebook a blocat contul firmei în luna aprilie în contextul acțiunilor de eliminare a paginilor cu legături cu Internet Research Agency, o companie cu sediul la Sankt Petersburg considerată ca fiind implicată în campania de influențare a scrutinului prezidențial american din 2016.

"FAN este o agenție de știri legitimă, independentă și autentică care publică materiale care sunt relevante și de interes pentru public", se afirmă în documentele depuse la o instanță din California.

Firma rusă a recunoscut că un timp a avut sediul în aceeași clădire de birouri de unde opera și Internet Research Agency.

Mai mult, Elena Alekseevna Khusyaynova, o femeie care luna trecută a fost inculpată pentru o tentativă de imixtiune în alegerile legislative americane din 2018, lucra pe postul de contabil la firma FAN. Însă firma susține că ea nu era implicată în activitatea editorială.