Președintele SUA, Donald Trump, a trimis răspunsurile solicitate în investigaţia privind ingerinţele electorale ruse şi presupusele contacte cu Moscova, au anunțat avocații liderului de la Casa Albă, potrivit agenției de știri The Associated Press, citată de Mediafax.

Donald TrumpFoto: Flikr

Aceasta este prima oară când Trump cooperează direct cu investigația coordonată de procurorul special Robert Mueller. În cazul în care Mueller consideră insuficiente răspunsurile, procurorul ar putea solicita mai multe detalii, ori chiar ar putea cere ca președintele să depună mărturie.

"Președintele a răspuns astăzi (marți, n.red.) la întrebările scrise trimise de biroul procurorului special", a transmis avocatul Jay Sekulow, care a precizat că întrebările au fost despre "chestiuni referitoare la temele privind Rusia din cadrul anchetei".

Rudy Giuliani, un alt avocat al lui Trump, a declarat că avocații continuă să considere că "mare parte din întrebări ridică serioase probleme constituționale și depășesc scopul unei anchete legitime".

În urmă cu o săptămână, Donald Trump l-a criticat pe procurorul special Robert Mueller, denunţând faptul că numirea acestuia în funcţie nu a fost aprobată de Senatul SUA. În contextul în care analişti americani au contestat procedura demiterii procurorului general, Jeff Sessions, şi modul în care a fost numit succesorul acestuia, Matt Whitaker, Donald Trump a evidenţiat că nici procurorul "controversat" Robert Mueller nu a fost numit de Senatul SUA.

Mai mult, Trump a declarat duminică pentru Fox News că nu va interveni dacă Matthew Whitaker, procurorul general interimar al SUA, va decide să limiteze ancheta coordonată de procurorul special Mueller privind ingerințele electorale ruse.