Poliția italiană a confiscat marți opt vile de lux construite ilegal în Roma de către cea mai infamă și înrădăcinată grupare mafiotă, într-o acțiune care a implicat circa 600 de polițiști, scrie Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Primarul orașului, Virginia Raggi, care a urmărit operațiunea împotriva mafioților din clanul Casamonica, a declarat că proprietățile vor fi demolate până la sfârșitul anului. "Astăzi este o zi istorică pentru orașul Roma și pentru romani."

După ani de zile de operare din umbră, gruparea a atras atenția publicului cu o înmormântare fastuoasă pentru unul dintre membri în 2015. Un elicopter a împrăștiat petale de trandafiri peste cei ce plângeau, iar pe balustradele unei bazilici erau lipite postere cu mesajul: "a cucerit Roma, acum va cuceri paradisul ".

Clanul Casamonica a fost asociat cu numeroase crime în sud-estul Romei timp de câteva decenii, dar funeraliile costisitoare au declanșat o reacție acerbă a politicienilor care au cerut un atac juridic asupra clanului. În luna iulie, 33 de membri ai grupului au fost arestați în raiduri ale poliției pe proprietățile grandioase care erau pline cu oglinzi aurite, sculpturi din marmură și mobilier regal extravagant.

Raggi a spus că unele dintre vilele confiscate marți au fost construite în zone de interes arheologic. "Unele case au încorporat chiar și caracteristicile întregului istoric al Apeductului Felice", a afirmat ea, referindu-se la o cale navigabilă a orașului.