Facebook a devenit ținta unui nou scandal după ce a permis vânzarea unei fete, viitoare mireasă, în vârstă de 16 ani în cadrul unei licitații desfășurate chiar pe platforma de social media, scrie CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

Facebook a declarat că postarea a fost ștearsă de îndată ce compania a aflat de ea, dar asta după ce tânăra s-a căsătorit.

Potrivit organizației pentru drepturile copiilor, Plan International, fetița a fost licitată de cinci bărbați, unii dintre aceștia fiind oficiali guvernamentali de rang înalt din Sudanul de Sud.

Activiștii sunt preocupați de faptul că această licitație - pentru care tatăl a primit 500 de vaci, trei mașini și 10.000 de dolari în schimbul fiicei sale - ar putea inspira alte familii să utilizeze platformele de social media pentru a primi plăți mai mari în schimbul propriilor copii.

Directorul organizației Plan International, George Otim, a declarat că: "Faptul că o fată ar putea fi vândută în vederea căsătoriei pe cel mai mare site de socializare din lume în zilele noastre și vârstă aceasta pare imposibil. Această utilizare barbară a tehnologiei amintește de piețele de sclavi din trecut".