​Ivanka Trump, fiica preşedintelui american Donald Trump, ar putea fi vinovată de încălcarea reglementărilor federale din SUA, dacă se confirmă că a folosit un cont privat de e-mail pentru coordonarea unor activităţi guvernamentale, scrie luni ziarul Washington Post, citat de Reuters, potrivit Agerpres.

Ivanka TrumpFoto: Agerpres/EPA

Potrivit cotidianului, un birou de avocatură care o reprezintă pe Ivanka Trump a declarat că aceasta a folosit un cont privat de corespondenţă electronică, dar niciunul din mesaje nu conţinea informaţii secrete şi majoritatea se refereau la programarea activităţilor. Aceeaşi sursă a precizat că ea nu a mai folosit contul respectiv după ce i s-au adus la cunoştinţă reglementările aplicabile.

În campania sa electorală din 2016, Donald Trump a atacat-o pe contracandidata sa democrată, Hillary Clinton, pentru utilizarea unui server privat de e-mail în perioada când a fost secretar de stat al SUA, precum şi pentru ştergerea unui volum mare de date.

Reuters observă că şi ginerele preşedintelui Trump, Jared Kushner, de asemenea consilier la Casa Albă, a folosit un cont privat de e-mail, deşi subiectul corespondenţei lui Clinton a fost notoriu şi s-a aflat în centrul atenţiei publice timp de câteva luni.