China a înăsprit interdicția asupra importurilor de deșeuri solide ca parte a ,,războiului împotriva poluării" din țară, care constă într-o serie de măsuri pentru reducerea importurilor de resturi în acest an, a declarat agenția oficială de știri Xinhua, conform Reuters.

Afaceri cu fier vechiFoto: Hotnews

Agenția de știri de stat, citând un document guvernamental, a scris ieri că importurile a 32 de tipuri de deșeuri solide ar fi interzise începând cu 31 decembrie, incluzând materialele, navele, piese auto, titan, lemn și deșeuri și resturi de oțel inoxidabil.

Importurile de fier vechi ale Chinei au scăzut în acest an, în timp ce țara a forțat interdicții și a pedepsit contrabandiștii. La începutul anului, China a blocat importurile de fier vechi, hârtie și materiale plastice, ca parte a unei campanii împotriva ,,gunoiului străin".

China și-a înăsprit lista importurilor de deșeuri solide de mai multe ori în ultimul an și a anunțat anterior planurile de a reduce importurile de deșeuri permise la 18 tipuri până la sfârșitul anului 2019 de la 66 în 2017.