''Mă aflu aici aici pentru a vă anunţa că, în urma rapoartelor noastre, congregaţia pentru doctrina credinţei a aprobat începerea procesului de beatificare a mamei Natuzza Evolo", le-a spus episcopul de Mileto-Nicotera-Tropea, Monseniorul Louis Renzo, credincioşilor în timpul liturghiei celebrate sâmbătă la Paige (Vibo Valentia). Vestea a fost întâmpinată cu entuziasm de cele peste 15.000 de persoane prezente la slujbă şi care fac parte din cenaclele de rugăciune ale mamei Natuzza. "În zilele următoare, a adăugat Msgr Renzo - mă voi întâlni la Roma cu secretarul Congregaţiei Sfinţilor cu care voi stabili procedurile ce trebuie urmate" scrie La Repubblica citată de Rador.

HotNews.roFoto: Hotnews

Decedată la 1 noiembrie 2009 la Paravati, lângă Mileto unde a locuit mereu din ziua în care s-a născut, pe 23 august 1924, Natuzza a fost cunoscută sub numele de 'mistica stigmatelor' pentru capacitatea sa de a "comunica" cu Maica Domnului şi cu morţii şi pentru rănile pline de sânge care îi apăreau în perioada postului mare, un mister pentru care nu s-a găsit nicio explicaţie ştiinţifică. Stigmatele au apărut pentru prima dată când Natuzza avea zece ani. Din acel moment, fetiţa analfabetă a devenit un adevărat subiect de cult. Multe persoane apelau la ea pentru a afla 'veşti' de la rudele decedate şi printre abilităţile atribuite "misticei din Paravati" se număra şi ubicuitatea, capacitatea de a se afla în mai multe locuri simultan.

Paravati nu este un nou San Giovanni Rotondo, însă povestea lui Padre Pio şi cea a misticei au multe puncte în comun. Şi ea ca şi monahul din Pietrelcina a fost persecutată de ierarhia bisericii, care a internat-o chiar într-un spital de boli mintale. Dar la fel ca Padre Pio, şi Natuzza Evolo a fost înconjurată mereu de dragostea oamenilor, iar în cele din urmă Biserica i-a recunoscut capacităţile, astfel că la înmormântarea sa au participat şase episcopi şi peste 100 de preoţi, în afara miilor de credincioşi prezenţi. ''Este deja sfântă'', au declarat atunci prelaţii în faţa altarului catedralei din Paravati.

În casa în care locuia femeia împreună cu soţul şi cu cei cinci copii, se fixau cel puţin 400 de întâlniri pe săptămână, cu excepția perioadei postului mare când apăreau stigmatele. Mama Natuzza care era de origini umile şi care se definea în dialect "un vermu di terra" (un vierme de pământ)" asculta pe toată lumea, îi consola pe oameni, le oferea sfaturi sau le dădea veşti din partea rudelor decedate pe care susţinea că le vedea în cealaltă lume. Printre celebritărţile care i-au călcat pragul casei în căutarea sfaturilor şi care apoi au organizat spectacole în onoarei ei se numără Gigi D'Alessio şi Alessandra Amoroso, Al Bano şi Katia Ricciarelli, Lorena Bianchetti şi Pippo Franco.

Carisma ei s-a răspândit şi graţie calabrezilor care au emigrat în jurul lumii şi care au povestit experienţa grupurilor de rugăciune, dorite de Natuzza, peste 450 de "cenacluri" împrăştiate în toată Italia, chiar şi în Statele Unite ale Americii și Mexic, în diferite locaţii din Africa, în Belgia, în Canada şi în Statele Unite ale Americii.