Hector Beltran Leyva, traficantul mexican de droguri alcărui cartel a câștigat o reputațiecafiind unul dintre cei mairăzbunătoareși nemiloase dințară, a murit duminicăla spital înurma unui stop cardiac după ce a fost transferat din închisoare cu dureri toracice, au afirmat autoritățile mexicane citate de Reuters.

Joaquin El Chapo GuzmanFoto: Captura YouTube

Beltran Leyva a fost încarcerat începând cu 2 martie 2016 în închisoareafederalănumărul 1, o unitate de maximă securitate în centrul Altiplano, Mexic, unde eraînchis pentru maimulte infracțiuni, a afirmat Ministerul de Interne din Mexic într-o declarație.

Poreclit "H", potrivit declarației, capturarea lui Beltran Leyva în 2014, în apropierea unui oraș unde sedădea drept dealer de artă și imobiliar, a fost văzută că o victorie majoră pentru autoritățile mexicane în războiul lor de zeci de ani împotriva traficanților de droguri.

Reținerea șefului cartelului Beltran Leyva a dat o lovitură serioasă acestei bande de traficanți denumită după un grup de frați care au devenit notorii pentru războiul sângeros care a avut loc împotriva fostului lor aliat, Joaquin "El Chapo" Guzman. Guzman este în prezent judecat pentru trafic de droguri de către instanța federală din Brooklyn.

Autoritățile au declarat că Beltran Leyva, în vârstă de 56 de ani, a fost transferat duminică de la închisoare către spital, la câteva minute după ce ofițerii de securitate au observat că a avea o durere severă în piept. Declarația "a remarcat că, în orice moment, Beltran Leyva ... a primit atenția medicală necesară și că personalul spitalului, precum și centrul federal, au utilizat toate resursele clinice de care dispune".