Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist, principala formațiune de opoziție de la Londra, a declarat că un nou referendum pe tema apartenenței Marii Britanii la Uniunea Europeană este "o opțiune pentru viitor", dar nu una pentru prezent, informează postul Sky News citat de Mediafax.

Jeremy CorbynFoto: Captura YouTube

Un nou referendum pe tema Brexit este "o opțiune pentru viitor, dar nu este astăzi o opțiune", a declarat, duminică, liderul laburist, adăugând că nu știe care ar putea fi rezultatul în cazul unui nou plebiscit.

Corbyn a criticat acordul de Brexit propus de premierul britanic Theresa May, deși a recunoscut că nu a citit în întregime documentul, care are 585 de pagini.

Politicianul britanic a mai afirmat că parlamentarii laburiști vor vota împotriva acordului propus de May și a cerut renegocierea actului.

Acordul Brexit elaborat de Guvernul Theresa May şi Bruxelles prevede reciprocitate în privinţa libertăţii de circulaţie, o perioadă de tranziţie post-Brexit, menţinerea Marii Britanii în uniunea vamală, un statut special al provinciei britanice Irlanda de Nord şi păstrarea aranjamentelor comerciale.

Rezultatul referendumul pe tema Brexit din anul 2016 a fost unul strâns, cu 51,89% de voturi pentru ieșirii din UE și 48,11% pentru rămânerea în UE, astfel că unii politicieni, inclusiv din Partidul Laburist, au îndemnat la organizarea unui nou plebiscit.

Marea Britanie ar urma să părăsească Uniunea Europeană pe data de 29 martie 2019.