Ministrul turc al Apărării, Hulusi Akar, a declarat că este posibil ca autorii uciderii disidentului saudit Jamal Khashoggi să fi transportat în afara țării corpul dezmembrat al acestuia, profitând de faptul că beneficiau de imunitate diplomatică pentru a ascunde părți din trupul victimei în bagaje, anunță Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"O posibilitate este ca ei să fi părăsit ţara la trei-patru ore după ce au comis crima. Se poate să fi luat părţi din corpul dezmembrat al lui Khashoggi în bagaje, fără să întâmpine probleme, ca urmare a imunităţii lor diplomatice", a declarat Akar, la o conferință internațională la Halifax, potrivit CNN Turk, preluat de agenția Reuters.

Administraţia Recep Tayyip Erdogan a cerut miercuri seară organizarea unei investigaţii internaţionale în cazul asasinării jurnalistului saudit Jamal Khashoggi. "Vom face tot ce trebuie pentru a scoate la lumină detaliile acestei crime. Le-am arătat dovezile tuturor celor care au vrut să le vadă", a declarat Mevlut Cavusoglu, ministrul turc de Externe.

Jamal Khashoggi a dispărut în Consulatul Arabiei Saudite din oraşul turc Istanbul. Arabia Saudită a admis că editorialistul cotidianului The Washington Post a fost ucis, încercând să atribuie crima unor agenţi care au acţionat pe cont propriu.

Dovezile existente sugerează că prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a coordonat operaţiunea de asasinare a jurnalistului disident Jamal Khashoggi, iar teoria conform căreia autorii ar fi militari indisciplinaţi este o "ficţiune", a afirmat sir John Sawers, un fost director al MI6.

Arabia Saudită a negat că prinţul moştenitor saudit ar fi implicat în acest complot.

Procuratura publică din Arabia Saudită a cerut pedeapsa cu moartea pentru cinci din cei 11 suspecți acuzați că ar avea legătură cu uciderea disidentului saudit Jamal Khashoggi, a declarat purtătorul de cuvânt al instituției.

Oficialul saudit a mai explicat că jurnalistul a fost ucis după ce "negocierile" privind revenirea sa în țară au eșuat, iar persoana care a ordonat uciderea lui Khashoggi era șeful echipei de negociatori.