​Meteorologii americani au anunţat ploaie în zonele devastate de incendii din nordul Californiei, în timp ce echipele de intervenţie continuă căutarea persoanelor date dispărute, transmite Reuters, citată de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Aceste incendii, considerate cele mai distructive din istoria Californiei, s-au soldat deja cu 76 de morţi şi 1.276 de dispăruţi, în special din regiunea localităţii de munte Paradise, care a fost complet distrusă de flăcări.

Conform meteorologilor, ploile urmează să înceapă de marţi şi vor cădea până vineri.

"Nimeni nu şi-ar fi imaginat că aşa ceva se poate întâmpla", a declarat preşedintele american Donald Trump, după ce a vizitat sâmbătă localitatea Paradise.

Echipe de medici legişti continuă să caute victime printre resturile incinerate, identificarea morţilor realizându-se doar prin analize ADN.

Ploile sunt aşteptate şi în regiunea metropolei San Francisco, urmând să cureţe aerul saturat de fum de la incendiul Camp Fire, aflat la 280 de kilometri nord de oraş.

Deşi ploile vor stinge incendiul, acumularea de apă pe pantele şi dealurile unde vegetaţia a fost deja arsă poate duce la producerea de alunecări de teren, conform avertismentelor autorităţilor.

Incendiul devastator "Camp Fire" a cuprins circa 55.800 de hectare şi este controlat în proporţie de 35%. "Camp Fire" a devenit cel mai mortal şi distrugător din California, întrecând în amploare incendiul "Griffith Park" din comitatul Los Angeles, care a provocat decesul a 29 de persoane în anul 1933.

În total, 10.321 de proprietăţi au fost distruse de flăcări, au precizat autorităţile.