Fostul director al echipei de campanie a lui Donald Trump, Steve Bannon, a declarat că intenționează să lucreze cu premierul ungar Viktor Orban în perioada de până la alegerile care vor avea loc anul viitor în Parlamentul European, relatează Reuters, citată de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Bannon, fost director al site-ului de știri Breitbart.com, a stabilit o mișcare prin care să militeze pentru alegerea unor politicieni de dreapta naționaliști și populiști în Parlamentul European.

Acesta a declarat că a efectuat deja câteva vizite la Budapeste, unde i-a întâlnit pe Oban și pe consilierii săi.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului din Ungaria nu a putut oferii imediat declarații.

Orban a salutat ideea grupului lui Bannon, denumită Mișcarea, afirmând că este pentru prima dată când cineva din Statele Unite a vizitat Europa cu intenția de a milita pentru o gândire conservatoare în loc de valorile liberale.

"Dacă aș putea, aș stabili sediul la Budapesta. Îmi place foarte tare aici. Dar, evident că nu ar fi practic. Vom petrece mult timp în Ungaria, din perioada asta și până la alegeri", a declarat Bannon pentru postul RTL.

Parlamentul European a votat în luna septembrie pentru a sancționa Ungaria, acuzând Budapesta că încalcă regulile UE privind democrația, drepturile omului și corupția.