Un bărbat a creat panică într-un teatru din Baltimore când a început să strige "Salut Hitler! Salut Trump!" în timpul desfăşurării unei piese de teatru a cărei acţiune se petrecea într-un sat evreiesc din Rusia ţaristă, oamenii panicaţi îndreptându-se spre ieşire, relatează AP, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Rich Scherr, un jurnalist financiar, care a fost unul dintre cele peste 1.000 de persoane care au participat la spectacolul de miercuri seară de la Teatrul Hipodrom din Baltimore, a declarat că un bărbat care se afla la un balcon a fost cel care a provocat agitaţia.

El a descris pe spectatori uimiți inițial şi înmărmuriţi de confuzie și teamă când bărbatul a început să strige sloganuri naziste timp câteva minute în pauza spectacolului.

"Totul era foarte liniștit. Apoi l-am auzit pe acest bărbat tipând: "Salut Hitler! Salut Trump!", a declarat acesta într-un interviu telefonic. Alţi spectatori i-au spus acestuia că au auzit de asemenea că bărbatul striga despre "MAGA", sloganul "Make America Great Again" al președintelui Donald Trump.

Câteva zeci de oameni au început să alerge spre ieșire, potrivit lui Scherr, în timp ce alții au început să cheme forţele de securitate.

Scherr a spus că se pregătea pentru posibilitatea unui atac cu o armă de foc. "Nu voiam să mă gândesc la ce e mai rău, dar mă pregăteam să reacționez în cazul unui atac cu o armă de foc", a afirmat el.

Incidentul de la teatru vine la doar câteva săptămâni după ce un atacator înarmat a împușcat mortal 11 persoane într-o sinagogă din Pittsburgh.

Suspectul Robert Bowers, în vârstă de 46 de ani, și-a exprimat ura împotriva evreilor și le-a spus mai târziu polițiştilor că "toți acești evrei trebuie să moară", au anunţat autoritățile.

De asemenea, vine ieri după ce FBI-ul a prezentat un raport care arată o creștere de 17 procente în cazul crimelor provocate de ura rasială din SUA în 2017 şi o creștere de 37% a crimelor anti-semite.

După câteva minute, spectatorul a fost escortat afară din teatru de forţele de securitate și spectacolul a continuat fără incidente după încheierea pauzei. Poliția din Baltimore a anunţat că ofițerii au răspuns la apelul primit miercuri la ora locală 21:40, dar bărbatul nu a fost arestat, fiind lăsat să plece pe cont propriu.

„Deși condamnabile, cuvintele omului sunt considerate protejate libertatea de exprimare, deoarece nu a amenințat în mod direct pe nimeni“, a declarat Matt Jablow, un purtător de cuvânt al Departamentului de Poliție din Baltimore.