Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, a inspectat testarea unei arme tactice nou dezvoltate, numindu-o "o altă expunere a capacităților noastre de apărare care se dezvoltă rapid în întreaga regiune", a informat vineri mass-media de stat din Coreea de Nord, potrivit Mediafax care citează Reuters.

Kim Jong UnFoto: KCNA

Aceasta este prima menționare a presei de stat privind noi dezvoltări ale programului de armament din Coreea de Nord din ultimele luni.

"Acest rezultat astăzi este o justificare a politicii partidului concentrată pe știința și tehnologia apărării, o altă expunere a capacităților noastre de apărare care se dezvoltă rapid în întreaga regiune și o schimbare inovatoare în consolidarea capacităților de luptă ale armatei noastre", a spus Kim.

KCNA a informat că testul a fost un succes.

Kim a spus că sistemul de arme testat a fost unul de care tatăl său, Kim Jong Il, a fost deosebit de interesat în timpul vieții sale și a condus personal dezvoltarea acestuia.

Aceasta este prima vizită a lui Kim pe un câmp de testare de la summit-ul fără precedent cu președintele american Donald Trump din luna iunie, când cei doi lideri au convenit să lucreze spre denuclearizare și pace în Peninsula Coreeană și să stabilească noi relații între Statele Unite și Coreea de Nord .

Acordul conţine puţine date concrete, iar negocierile au făcut puține progrese.

O delegație nord-coreeană se află în prezent în Coreea de Sud vizitând amplasamentele economice în cadrul eforturilor de reconciliere inter-coreeană.