O femeie din Indonezia a fost condamnată la șase luni de închisoare după ce a înregistrat o conversație cu angajatorul său, pe care îl acuză de hărțuire sexuală, relatează Reuters.

Baiq Nuril Foto: Captura YouTube

Barq Nuril Maknun, în vârstă de 37 de ani, a înregistrat o conversație telefonică cu directorul școlii unde lucrează pe insula Lombok din Indonezia, pe care aceasta îl acuză că a făcut repetat avansuri sexuale nedorite, a spus avocatul său, Joko Jumadi.

Curtea Supremă din Indonezia a condamnat-o fiindcă a înregistrat și răspândit materiale ”indecente”, încălcând legea privind informația electronică, după ce o colegă a folosit înregistrarea pentru a depune o plângere oficială față de director.

”Judecătorii Curții Supreme au considerat că ea a încălcat legea”, a spus purtătorul de cuvânt Suhadi pentru Reuters.

Curtea a condamnat-o la șase luni de închisoare și o amendă de 500 milioane de rupii, după ce a răsturnat o achitare din 2017 dată de un tribunal.

”Se pare că o femeie a fost incriminată doar pentru că a luat acțiune față de abuzul la care era supusă”, a spus directorul executiv al Amensty International Indonezia, Usman Hamid.

”Acest caz este doar un exemplu de cum legea, care este prea vagă, poate fi folosită împotriva femeilor vulnerabile care încearcă să se protejeze”, a spus Maidina Rahmawati de la Institutul pentru Reforma Justiției Criminale, un ONG cu sediul la Jakarta.

Avocatul femeii condamnate, care are trei copii, a spus că va contesta decizia Curții, dar poate fi reținută oricând.