Cel puțin 17 persoane au fost rănite în Milano, după ce un metrou a frânat brusc, după ce alimentarea cu electricitate a fost oprită, scrie La Repubblica. Potrivit cotidianului, alimentarea a fost oprită în contextul în care camerele de supraveghere au surprins o femeie care intra în tunel cu presupuse intenții sinucigașe.

posibila tentativa de sinucidere la metroul din MilanoFoto: Captura video

Un tren de metrou a frânat brusc, joi dimineaţă, în apropierea staţiei de metrou "Uruguay" din Milano, iar 17 pasageri au fost răniţi. Niciunul dintre răniţi nu prezintă risc vital.

Regia de transport din Milano (ATM) a transmis că "trenul de metrou a frânat brusc din cauza unei intervenţii de urgenţă la alimentarea cu electricitate a tronsonului, în contextul în care o persoană intrase în mod neautorizat în tunel cu presupuse intenţii sinucigaşe". "Alimentarea cu electricitate pe Tronsonul Roşu al metroului din Milano a fost întreruptă zece minute, până când persoana suspectă a fost depistată şi evacuată", precizează ATM, potrivit Mediafax.

"Imediat după reluarea alimentării cu electricitate, un tren a frânat brusc din cauza activării automate a sistemului de siguranţă. Compania prezintă scuze pentru incident şi încearcă să afle de ce s-a activat sistemul de siguranţă", subliniază ATM.

Din cauza incidentului, circulaţia trenurilor de metrou a fost afectată în Milano.

Potrivit agenţiei de presă ANSA, la locul accidentului au fost trimise numeroase ambulanţe.