Secretarul de Stat Mike Pompeo, va purta miercuri la Houston discuții cu viitorul ministru mexican de Externe Marcelo Ebrard, potrivit Departamentului de Stat al SUA., relatează Reuters, citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Departamentul nu a anunţat despre ce vor discuta cei doi, însă Pompeo s-a întâlnit luna trecută cu actualul ministru mexican de Externe, Luis Videgaray, în Mexico City, au discutat despre o caravană de imigranți din America Centrală care se îndreaptă spre Statele Unite.

Președintele american Donald Trump a numit efortul migranților de a solicita azil în Statele Unite o "invazie" și a trimis militarii la frontieră pentru a consolida măsurile de securitate.

În ultimele câteva zile, aproximativ 1.000 de persoane din caravanele de migranți au sosit în orașul de frontieră mexican Tijuana, iar un număr similar este așteptat să ajungă în ziua următoare.

Ebrard își va prelua funcția când președintele ales, de stânga, Andres Manuel Lopez Obrador va prelua puterea pe data de 1 decembrie.

Lopez Obrador a semnalat că speră să repare legăturile bilaterale afectate de criticile lui Trump la adresa Mexicului pentru că nu a oprit migrația și cerințele sale pentru construirea unui zid la frontieră plătit de Mexic.