O maimuță a smuls un bebeluș de doar 12 zile din brațele mamei și l-a omorât, după ce l-a mușcat de cap, spune poliția din India, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Un grup de maimuțe a intrat în casa victimei, iar una dintre ele a smuls bebelușul din mâinile mamei sale care îl hrănea la sân și a fugit cu acesta”, a spus ofițerul Ajay Kaushal de la secția de poliție din Sikandra.

”Maimuța l-a mușcat pe copil de cap și a fugit de lângă el când oamenii au alungat-o cu bețe și au aruncat cu pietre în ea”, a adăugat acesta.

Copilul, care sângera, a fost dus la spital, dar a fost declarat mort în momentul în care acesta a ajuns.

Incidentul a avut loc în localitatea Runkata, la periferia orașului Agra, locul în care se află faimosul monument Taj Mahal.

Un activist local pentru mediu a spus că maimuțele devin din ce în ce mai agresive pentru că sunt dislocate din habitatele lor naturale, acestea fiind distruse de extinderea orașului.

Potrivit acestuia, maimuțele au intrat în casă pentru că erau în căutare de hrană.

În luna mai, un grup de maimuțe a atacat doi turiști străini la Taj Mahal.

Un grup de organizații locale fac campanie pentru ca autoritățile să compenseze vitimele atacurilor făcute de maimuțe și pentru sterilizarea acestora, precum și exluderea acestora din legislația care protejează viața sălbatică.