Sute de migranți din America Centrală care intenționează să ceară azil în Statele Unite au ajuns astăzi în Mexic, timp în care armata americană a pus sârmă ghimpată și a ridicat baricade ca măsuri de securitate, scrie Reuters.

Gard de sarma ghimpata la frontiera SUA cu MexicFoto: Agerpres/EPA

Protecția vamală și de frontieră americană (CBP) a transmis într-o declarație că va închide străzile de la punctele de trecere San Ysidro și Otay Mesa de la Tijuana, pentru a permite Departamentului Apărării să instaleze sârma ghimpată și să facă baricade și garduri.

Vineri, Trump a semnat un decret care a suspendat efectiv acordarea de azil celor care trec ilegal granița, o mișcare care ar putea încetini drastic cererile la porțile de intrare.

Circa 400 de persoane s-au separat de caravana de migranți care se află în Mexico City și au venit cu autobuzul în orașul de frontieră Tijuana, urmând ca restul să sosească zilele viitoare.

Secretarul american al Apărării, Jim Mattis, a declarat miercuri că va merge la fața locului după ce autoritățile au anunțat că peste 7 000 de militari americani vor merge în zonă.