O franțuzoaică de 101 a confundat-o pe Angela Merkel cu soția lui Emmanuel Macron la evenimentul de comemorare a Armistițiului unde erau prezenți cei doi lideri europeni. Cancelarul german are 64 de ani, iar Brigitte Macron 65 de ani.

Macron, Merkel si gafa unei centenareFoto: Captura YouTube

Femeia ce a împlinit luni 101 ani a luat-o de mână pe Merkel și a întrebat-o: ”Sunteți doamna Macron?”, scrie Guardian. Pentru o fracțiune de secundă, Merkel a părut derutată, apoi a zâmbit și a răspuns în germană că este cancelarul Germaniei, răspuns care i-a fost tradus femeii în franceză. Când femeia a întrebat-o pentru a doua oară dacă este doamna Macron, Merkel s-a aplecat spre ea și i-a spus: ”Je suis chancelière allemand”, Macron asistând amuzat la scenă.

Femeia, una dintre cele 1.000 de persoane obișnuite invitate la ceremonie, a fost foarte emoționată de întâlnirea cu șeful statului francez: ”Domnule Macron! Nu pot să cred că este posibil. O umilă bătrână ca mine să dea mâna cu președintele republicii. E fantastic. Nu mă faceți să plâng!”.

Când a aflat că femeia face 101 ani, Macron a insistat ca ea să facă o fotografie cu el și cu cancelarul german, apoi a pupat-o pe ambii obraji.