După întâlnirea cu președintele rus de la Paris cu ocazia comemorării armistițiului care a pus capăt Primului Război Mondial, președintele kosovar, Hashim Thaci, a declarat că Vladimir Putin i-a spus că va sprijini un acord pașnic între Kosovo și Serbia, potrivit Balkan Insight.

Hashim ThaciFoto: Agerpres / Tanjug

,,În Paris, m-am întâlnit cu președintele Vladimir Putin, concentrându-mă asupra dialogului privind normalizarea relațiilor dintre Kosovo și Serbia, pentru un acord cuprinzător și obligatoriu", a scris Thaci pe Facebook.

,,Cu privire la acest subiect, președintele Putin a fost clar:,, Dacă veți ajunge la un acord pașnic, Rusia îl va sprijini ", a scris el.

Scurta întâlnire de la Paris a fost prima întâlnire pe care președintele Kosovo a avut-o vreodată cu Putin, șeful unei țări care a susținut cu fermitate Serbia și s-a opus recunoașterii independenței Kosovo.

Thaci a spus că a discutat, de asemenea, despre posibilitatea unui acord cu alți lideri mondiali, inclusiv liderii SUA, Franța și Germania, Donald Trump, Emmanuel Macron și Angela Merkel, despre care Thaci a scris că au susținut cu toții nevoia unui acord final și cuprinzător între Kosovo și Serbia.

Thaci nu a clarificat dacă susținerea unui acord a însemnat, de asemenea, susținerea ideilor sale privind corectarea frontierelor dintre Kosovo și Serbia, plan conform căruia Valea Presevo a Serbiei ar trebui să devină parte din Kosovo.