Într-un discurs ținut la banchetul organizat de primarul Londrei, premierul Marii Britanii a declarat că discuțiile cu privire la aranjamentele pentru Brexit au fost ,,extrem de dificile", dar părțile implicate vor lucra ,,peste noapte" pentru a face progrese, potrivit BBC.

Theresa MayFoto: Agerpres/AP

Theresa May se va adresa marți cabinetului său, în contextul în care mai mulți miniștri își doresc o schimbare a planului.

Principala preocupare a momentului este găsirea unei modalități prin care Marea Britanie să mențină stabilă legătura comercială la granița cu Irlanda.

Editorul politic al BBC, Laura Kuenssberg, a spus că anumiți membri ai partidului Conservator și din cabinet au fost ,,extrem de frustrați" cu privire la abordarea premierului.

Luni noaptea, mai mulți miniștri de cabinet s-au întâlnit pentru băuturi în biroul secretarului de comerț internațional Liam Fox pentru a discuta despre Brexit, inclusiv despre posibilitatea lipsei unui acord și despre "backstop"-ul irlandez - un aranjament alternativ care să nu garanteze noi controale vizibile la frontieră.

Prim-ministrul britanic este supus presiunii atât de susținătorii Brexit, cât și de parlamentarii pro-UE în timp ce încearcă să încheie un acord cu UE cu privire la condițiile de ieșire ale Regatului Unit din UE la 29 martie 2019.