Statele germane au elaborat o listă a cererilor care vizează înăsprirea unei legi care impune platformelor social media, precum Facebook și Twitter, să elimine discursurile care incită la ură de pe platformele lor, a informat ziarul Handelblatt, citat de Reuters.

Facebook meniu videoFoto: Hotnews

Miniștrii de justiție din statele germane vor depune revizuirile propuse la legea germană numită NetzDG, în cadrul unei întâlniri cu ministrul Justiției, Katarina Barley, joi.

Legea, care a intrat în vigoare pe 1 ianuarie, este un efort foarte ambițios de a controla ceea ce apare în social media și a atras o serie de critici.

În timp ce statele germane se concentrează asupra preocupărilor legate de modul în care sunt tratate plângerile, alți oficiali au solicitat modificări în urma apariției a numeroși critici care susțin că a fost blocat prea mult conținut online.

Miniștrii de justiție din statele solicită schimbări care ar facilita accesul online al persoanelor care doresc să se plângă de conținut deja interzis, cum ar fi ideologia pro-nazistă, și pentru a găsi formele cele mai ușor de utilizat și gestionat pentru rezolvarea problemelor de pe platformele sociale.

De asemenea, legislatorii doresc să amendeze companiile tech cu până la 500 000 de euro (560 950,00 dolari SUA) pentru a oferi ,,răspunsuri fără sens" întrebărilor din partea autorităților cu privire la aplicarea a legii, potrivit ziarului.