Militanții palestinieni au bombardat luni Israelul cu zeci de rachete și obuze, în timp ce avioanele de război israeliene au lovit mai multe ținte de pe tot parcursul Fâșiei Gaza în ceea ce pare cel mai intens schimb de focuri de la războiul din 2014, relatează Associated Press, citata de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Oficialii palestinieni au declarat că cel puțin trei persoane, inclusiv doi militanți, au fost uciși în urma atacului israelian, iar alţi nouă au fost răniți, în timp ce un proiectil a distrus postul de televiziune al grupării Hamas.

În Israel, serviciul național de salvare a declarat că cel puțin șapte persoane au fost rănite, inclusiv un soldat în vârstă de 19 ani care se află în stare critică.

Tensiunile din ultimele zile pun la îndoială acordurile recente negociate de Egipt și reprezentanîţii ONU pentru a reduce tensiunile. Cu doar o zi în urmă, prim-ministrul Israelului a apărat aceste acorduri, spunând că face tot posibilul pentru a evita un alt război.

Valul de violenţe a fost declanșat duminică de un raid militar israelian în Gaza. Un grup de militari israelieni sub acoperire, aparent aflaţi într-o misiune de recunoaștere, au fost descoperiţi duminică în interiorul Gazei, declanșând o bătălie care a dus la moartea a șapte militanți, inclusiv un comandant Hamas, și a unui ofițer israelian.

În cursul zilei de luni, militanții au lansat 100 de rachete în mai puțin de o oră, acesta fiind cel mai intens atac de la războiul de 50 de zile care a avut loc acum patru ani. Rachetele expediate pe parcursul zilei au continuat seara, cuprinzând cerul din Gaza și pornind sirenele din sudul Israelului.

Armata a transmis că aeronavele de război, elicopterele și tancurile au lovit peste 30 de ținte militare. De asemenea, a spus că a fost vizată o unitate care lansează rachete.

Lt. Col. Jonathan Conricus, un purtător de cuvânt militar, a declarat că armata a trimis trupe suplimentare de infanterie, sisteme de apărare pentru rachete și unități de informații la frontiera cu Fâşia Gaza, potrivit Mediafax.