Președintele Donald Trump ar fi confundat țările baltice cu Balcanii și le-ar fi reproșat liderilor din cele trei foste republici sovietice responsabilitatea pentru războiul din Iugoslavia, scrie newsweek.com, care preia o informație pe surse dezvăluită de Le Monde.

HotNews.roFoto: Hotnews

Incidentul ar fi avut loc în luna aprilie, când Donald Trump i-a primit la Casa Albă pe Dalia Grybauskaite (Lituania), Kersti Kaljulaid (Estonia) și Raimonds Vējonis (Letonia).

În 9 aprilie, la 6 zile după vizita la Casa Albă, cei trei lideri din țările baltice au fost invitați la Palatul Elysée de președintele francez Emmanuel Macron. Când au fost primiți de acesta, cei trei, scrie Le Monde, care citează un înalt oficial care a participat la ceremonie, erau încă „traumatizați” de discuția cu Donald Trump.

Aceștia i-ar fi mărturisit președintelui francez că Trump le-a atribuit responsabilitatea pentru războiul din fosta Iugoslavie. Au avut nevoie de câteva momente pentru a realiza că liderul american a confundat țările Baltice cu Balcanii, „aparent slab instruit de soția sa, Melania, originară din fosta Iugoslavie”.