Forțele israeliene au ucis cel puțin șase palestinieni în Fâșia Gaza duminică într-un raid sub acoperire care a vizat un comandament al grupării Hamas, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Atacurile anti-aeriene au fost lansate din enclava controlată de Hamas, iar sirenele de alarmă au început să sune în comunitățile israeliene situate de-a lungul graniței.

Armata israeliană a transmis că forţele sale a interceptat două rachete. În partea israeliană a frontierei nu au fost anunţate pagube materiale sau persoane rănite.

Atacul l-a determinat pe premierul israelian Benjamin Netanyahu să părăsească întrunirea de la Paris, unde se întâlnea cu liderii mondiali pentru comemorarea Primului Război Mondial.

Hamas a transmis că incidentul a început atunci când atacatorii dintr-o mașină au deschis din mers focul asupra unui grup de bărbați înarmați, omorând unul dintre comandanții grupului. Membrii înarmaţi ai Hamas au urmărit mașina în timp ce se îndrepta spre granița cu Israelul, a anunţat Hamas printr-un comunicat. În timpul urmăririi, avionul israelian a lansat mai mult de 40 de rachete în zonă, potrivit martorilor.

Medicii și oficialii Hamas au declarat că cel puțin șase persoane au fost ucise, inclusiv comandantul Nour Baraka și un alt membru al grupului.