''Merg mai departe cu capul sus pentru Roma, oraşul meu iubit, şi pentru toţi cetăţenii". Aşa a comentat primarul Romei, Virginia Raggi, achitarea de acuzaţia de fals intelectual în procesul care a avut calitatea de pârâtă pentru angajarea lui Renato Marra anunță La Repubblica citată de Rador.

HotNews.roFoto: Hotnews

În timpul citirii sentinţei, care a sosit după mai puţin de o oră de deliberări, judecătorul Roberto Ranazzi a declarat că "fapta există, însă nu reprezintă o infracţiune în temeiul paragrafului 1 al articolului 530 din Codul de Procedură Penală". Procurorul ceruse o condamnare de 10 luni.

În acest dosar, Virginia Raggi era suspectată de abuz de putere, Parchetul considerând că Raggi a minţit într-un mesaj adresat însărcinatului cu lupta împotriva corupţiei şi pentru transparenţă din cadrul municipalităţii, spunând că l-a numit chiar ea pe Renato Marra în funcţia de director însărcinat cu turismul la Primărie. Însă numeroase mesaje recuperate de anchetatori par să arate că Raffaele Marra, fratele lui Renato şi fosta mână dreaptă a lui Raggi s-a aflat la originea angajării.