Șase persoane, inclusiv un comandant Hamas local, au fost uciși în timpul unei operațiuni israeliene în Fâșia Gaza, spun oficialii palestinieni conform BBC.

Tiruri in Fasia GazaFoto: Captura YouTube

Ei au declarat că ciocnirile au avut loc la est de Khan Younis, în sudul regiunii.

Armata israeliană a confirmat că a avut loc un schimb de focuri în timpul unei operațiuni și a spus că toți soldații ei erau acum înapoi în Israel.

Sirenele de avertizare împotriva rachetelor au sunat ulterior în sudul Israelului. Câteva rachete trase din Gaza au fost doborâte și cel puțîn una a aterizat într-un câmp din Israel, au afirmat oficialii locali.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a decis să-și întrerupă vizită la Paris pentru evenimentele care marchează aniversarea a 100 de ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial și să se întoarcă duminică seară, a anunțat biroul său de presă într-o declarație.

Un purtător de cuvânt al Hamas, grupul militant islamist care domină Gaza, a descris incidentul drept "un atac israelian laș".

Militantul senior ucis era Sheikh Nur Barakeh, comandant al brigăzilor Izzedine al-Qassam, aripă militară a Hamas, în Khan Younis.

Hamas a declarat că forțele israeliene speciale au deschis focul dintr-o mașînă, la aproximativ 3 km (2 mile) în interiorul Fâșiei Gaza.

A izbucnit apoi un schimb de focuri, martorii raportând deschiderea focului de pe tancuri și explozii cauzate de atacurile aeriene israeliene în zonă.

Corespondentul BBC din Orientul Mijlociu, Tom Bateman, spune că o astfel de operațiune raportată de forțele israeliene îninteriorulGazei ar fi extrem de rară și vine după progrese aparențe într-un proces de mediere intermediat de Egipt și ONU, după o serie de escaladări ale violențelor între cele două părți în ultimele luni .

Lansarea de rachete dinspre Gaza și atacurile aeriene din Israel asupra țintelor militare au loc în mod obișnuit.

Maimult de 200 de palestinieni dinGaza au fost uciși de forțele israeliene de la sfârșitul lunii martie - cei maimulți în timpul protestelor săptămânale de la granița. Mii de localnici și-au exprimat sprijinul pentru dreptul declaratal refugiaților palestinieni de a se întoarce la casele lor ancestrale în ceea ce este acum Israel .

Un soldat israelian a fost ucis pe granița dintreGaza și Israel de un lunetist palestinian în aceeași perioadă.