Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Moscova dorește restabilirea dialogului cu Statele Unite privind Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), după ce președintele american Donald Trump a anunțat luna trecută retragerea SUA din acest acord, relatează Reuters, citată de Mediafax.

Trump si PutinFoto: Captura video

Preşedintele Trump a acuzat Rusia de încălcarea acordului semnat în anul 1987 și a anunțat în octombrie că Statele Unite se vor retrage din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF).

De asemenea, liderul rus a mai declarat duminică pentru televiziune RT France, că speră că va avea o întrevedere cu Trump în marja summitului G-20 din Argentina, programat să se desfășoare între 30 noiembrie și 1 decembrie.

"Ceremonia a fost organizată în așa fel încât nu am putut vorbi. Doar am urmărit ceremonia", a declarat Putin după ce a fost întrebat dacă a putut discuta cu omologul său american.

Președinții Rusiei și Statelor Unite, Vladimir Putin, respectiv Donald Trump, s-au salutat în momentul în care cei doi au ajuns la scena de la Arc de Triomphe de unde au asistat la ceremonia de comemorare a Armistițiului din 1918, care a pus capăt Primului Război Mondial, relatează presa internațională.