Ministerul Afacerilor Externe a transmis că România nu recunoaște legitimitatea alegerilor în regiunile controlate de separatiști din Donețk și Lugansk, pe teritoriul Republicii Ucraina, și condamnă ferm organizarea acestora.

”Ministerul Afacerilor Externe nu recunoaște legitimitatea așa-numitelor , din data de 11 noiembrie 2018, în regiunile controlate de separatiști din Donetsk și Lugansk, pe teritoriul Republicii Ucraina și condamnă ferm organizarea acestora, ce contravine grav ordinii constituționale ucrainene și angajamentelor asumate în cadrul acordurilor de la Minsk, formatul agreat care vizează soluționarea pe cale pașnică a conflictului”, transmite MAE, într-un comunicat de presă.

MAE reafirmă sprijinul pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în granițele sale recunoscute la nivel internațional și condamnă orice încercare de ignorare a normelor internaționale și de subminare a eforturilor de realizare a păcii în estul Ucrainei.

Pe data de 11 noiembrie în regiunile separatiste Donețk și Lugansk vor avea loc alegerile generale. Alegătorii din cele două state autoproclamate (Republica Populară Donțek și Republica Populară Lugansk) sunt chemați la urne pentru a vota liderii de stat și membrii Consiliilor Populare. Alegerile au fost convocate după ce Alexander Zakharchenko, liderul regiunii Donțek, a fost asasinat la finalul lunii august.