Şapte persoane şi-au pierdut viaţa vineri în urma intemperiilor din Iordania, la două săptămâni după moartea altor 21 de persoane din cauza ploilor abundente, transmite AFP, care citează purtătoarea de cuvânt a guvernului, conform Agerpres.

IordaniaFoto: Wikipedia

Cinci persoane sunt încă date dispărute, a precizat Apărarea Civilă pentru AFP, în timp ce autorităţile au anunţat evacuarea a 3.762 de turişti de mai multe naţionalităţi din situl arheologic Petra.

"Ploile torenţiale din regiunea Dabaa (la sud de Amman) au dus la închiderea autostrăzii deşertului pe cele două sensuri", a mai arătat Joumana Ghneimat, care ocupă şi funcţia de ministru de stat pentru media.

Două femei şi o fetiţă au murit în urma inundaţiilor, a afirmat aceasta, făcând apel la cetăţenii care locuiesc în apropiere de cursuri de apă, poduri şi tuneluri să plece din case, fiind aşteptate în această noapte şi sâmbătă ploi torenţiale.

Un alt copil a murit atunci când maşina în care se afla a fost luată de ape în regiunea Madaba, la sud-vest de capitală, a mai arătat o sursă din Apărarea civilă.

Potrivit televiziunii de stat iordaniene, elicoptere şi vehicule blindate au fost trimise pentru a veni în ajutorul cetăţenilor prinşi de ape şi a-i căuta pe cei dispăruţi.

Ministerul Educaţiei a ordonat închiderea tuturor şcolilor sâmbătă.

Pe 26 octombrie, 21 de persoane au murit de asemenea ca urmare a ploilor torenţiale, în vestul Iordaniei. Majoritatea victimelor erau cu vârste între 11 şi 14 ani şi se aflau într-o excursie şcolară în regiunea Mării Moarte.

Câteva zile mai târziu, miniştrii Educaţiei şi Turismului şi-au prezentat demisiile.