Mai mult de 7.000 de gospodării folosesc încă televizoare monocromatice la mai mult de o jumătate de secol după ce transmisiunile color au fost introduse pentru prima oară în Marea Britanie, a declarat TV Licensing, compania care se ocupă de eliberarea licențelor, scrie CNN.

TelevizorFoto: Hotnews

Televizoarele alb-negru nu au mers încă pe drumul dinozaurilor din Marea Britanie. În Londra sunt cele mai multe licențe alb-negru din țară- 1768, urmate de 431 licențe în West Midlands și 390 în Greater Manchester, în nordul Angliei, a spus organismul.

Numărul licențelor emise pentru televizoare alb-negru a scăzut în ultimii ani. Au existat 212.000 în 2000, dar mai puțin de 10.000 în 2015.

"Peste jumătate din televizoarele din Marea Britanie se conectează la internet, deci este interesant faptul că peste 7.000 de gospodării aleg să-și urmărească emisiunile preferate pe un televizor alb-negru", a declarat Jason Hill, purtător de cuvânt al TV Licensing.

În Regatul Unit, sunt necesare licențe pentru a viziona sau înregistra TV în direct pe orice dispozitiv. La 150,50 £ (aproximativ 197 $), o licență color este de trei ori mai mare decât cea a unui alb-negru.