Oficialul chinez de rang înalt Yang Jiechi a transmis joi că Statele Unite și China trebuie să găsească, prin discuții diplomatice, o rezolvare pragmatică și potrivită pentru disputa comercială cu care se confruntă, relatează Reuters, citat de Mediafax.

Summit G20 in ChinaFoto: Captura YouTube

Comentariile oficialului au fost făcute prin intermediul unui comunicat de presă publicat de Ministerul Afacerilor Externe din China.

De asemenea, diplomatul a transmis că cele două țări trebuie să se asigure că discuțiile ce vor fi purtate în cadrul summitului G20 vor avea un rezultat pozitiv.

Cele două țări „ar trebui să își rezolve divergențele și să se asigure că vor exista rezultate pozitive în cadrul întâlnirii din Argentina de luna aceasta”.

„China este decisă să lucreze cu Statele Unite pentru a obține o cooperare pașnică și respectuoasă, de pe urma căreia ambele țări să aibă de câștigat”, a declarat Yang.

Summitul Grupului naţiunilor dezvoltate şi emergente (G20) se va desfăşura în Buenos Aires, Argentina, în intervalul 30 noiembrie - 1 decembrie 2018.