Prejudecățile la adresa persoanelor musulmane și străine sunt tot mai populare în Germania, susține un nou studiu citat deThe Independent UK.

Refugiati in GermaniaFoto: Captura YouTube

Mai mult de 44% dintre germani consideră că musulmanii nu ar trebui să aibă drept de intrare în țară, în comparație cu 36,5% în 2014, a constatat Centrul de Competențe pentru Cercetare a Extremismului de Dreapta și Democrație.

Sondajul a constatat că mai mult de una din două persoane (55,8%) au spus că numărul musulmanilor i-a făcut să se simtă străini în propria lor țară, în timp ce 43% au dat același răspuns acum patru ani, a informat ziarulDie Welt.

De asemenea, a arătat că mai mult de unu din trei germani cred că străinii vin în țară doar pentru a exploata statul bunăstării și 35,6% se tem că Germania a fost deja ,,afectată ireversibil" de străini.

Antisemitismul este și el o atitudine răspândită în rândul populației, unul din zece germani declarând că simt că evreii au încă ,,prea multă influență chiar și astăzi" și spunând că ,,nu se potrivesc cu restul populației".

Potrivit studiului, 8% au afirmat că o dictatură ar putea fi o formă mai bună de guvernare decât democrația în anumite circumstanțe, în timp ce 11% și-au exprimat dorința de a urma un lider care ,,guvernează țara cu o mână fermă pentru binele tuturor".

Creșterea atitudinilor și credințelor de acest tip a fost mai vizibilă în partea de est a Germaniei.