​Administrația de la Moscova a cerut Consiliului de Securitate ONU să discute despre sancțiunile impuse Coreei de Nord în următoarea ședință, care va avea loc joi, decizie care a urmat după amânarea întâlnirii dintre oficialii nord-coreeni și americani, relatează Reuters, conform Mediafax.

Putin si Consiliul de SecuritateFoto: kremlin.ru

Momentan nu este clar de ce Rusia dorește ca această problemă să fie discutată în Consiliu.

Luna trecută, Administrația de la Moscova și cea de la Beijing au stabilit că doresc ajustarea sancțiunilor impuse Coreei de Nord. Consiliul de Securitate ONU a stabilit în anul 2006 să impună o serie de sancțiuni împotriva Coreei de Nord, în încercarea de a împiedica dezvoltarea programului balistic și nuclear al țării coreene.

Întâlnirea pe care secretarul de Stat Mike Pompeo ar fi trebuit să o aibă joi la New York cu Kim Yong Chol, un consilier nord-coreean de rang înalt, a fost anulată și va fi reprogramată în funcție "de programul fiecăruia".

Președintele american Donald Trump a transmis miercuri că sancțiunile împotriva Coreei de Nord vor rămâne în vigoare până ce aceasta va renunța la armament.

„Sancțiunile rămân în vigoare... Mi-ar plăcea să le ridic, dar ca acest lucru să se întâmple, Coreea de Nord trebuie să colaboreze”, a declarat Trump.