Jeff Sessions, procurorul general al Statelor Unite, a demisionat miercuri, după o lungă perioadă marcată de dispute între el și președintele american Donald Trump, scrieThe Guardian.

Jeff SessionsFoto: Wikipedia - Gage Skidmore

El a transmis într-o scrisoare pe care i-a adresat-o miercuri lui Trump: "La cererea dumneavoastră, vă prezint demisia".

Într-o postare pe Twitter, Donald Trump a anunțat că Sessions va fi înlocuit temporar de Matthew G. Whitaker. "Îi mulțumim procurorului general Jeff Sessions pentru munca sa și îi dorim toate cele bune", a spus el.

Președintele l-a atacat în mod repetat pe Sessions în public, inclusiv prin tweet-uri agresive, denunțând decizia de recuzare din ancheta privind intervenția Rusiei în alegerile din 2016. Această decizie a urmat dezvăluirilor că Sessions au avut două întâlniri secrete cu ambasadorul Rusiei în SUA, Serghei Kislyak , anul trecut.

Citește și:

Nancy Pelosi: Concedierea lui Jeff Sessions este o „încercare de a termina ancheta împotriva Rusiei”

Trump il blameaza pe secretarul Justitiei pentru atitudinea lui in cadrul scandalului cu privire la implicarea rusilor in alegeri

Procurorul general al SUA, Jeff Sessions, va depune marturie, in sesiune publica, in fata Senatului, despre intalnirile cu ambasadorul Rusiei