​Preşedintele SUA, Donald Trump, a salutat, miercuri seară, faptul că Partidul Republican menţine majoritatea în Senat, afirmând că unii politicieni republicani nu au fost aleşi pentru că s-au detaşat de el în campania electorală, relatează Mediafax.

Donald TrumpFoto: Wikipedia

În urma scrutinului parlamentar desfăşurat marţi, Partidul Democrat a obţinut majoritatea în Camera Reprezentanţilor, iar Partidul Republican menţine controlul asupra Senatului SUA.

"Acest scrutin marchează cel mai mare câştig în Senat pentru un partid prezidenţial" în ultimele decenii, a declarat Donald Trump, citat de Axios.com.

"A fost o zi mare, o zi incredibilă. Partidul Republican a învins istoria, reuşind extinderea majorităţii în Senat şi depăşind în mod semnificativ aşteptările în Camera Reprezentanţilor", a adăugat Trump.

Preşedintele SUA a criticat politicieni republicani care s-au distanţat de el în campania electorală. "Mia Love nu mi-a oferit deloc iubire şi a pierdut, îmi pare rău Mia", a spus Trump, citat de CNN, referindu-se la o membră a Camerei Reprezentanţilor care nu a fost realeasă. "Iar Barbara Comstock este altă persoană, cred că ar fi câştigat, dar nu a vrut să fie susţinută deloc", a precizat Trump.

Preşedintele SUA a exprimat speranţa că membrii democraţi şi cei republicani ai Congresului vor putea colabora în proiectele de interes naţional. Liderul de la Casa Albă a cerut Congresului să aprobe finanţarea construirii unui zid la frontiera Statelor Unite cu Mexicul. "Avem nevoie de bani pentru construirea zidului, nu doar a unor segmente. Avem nevoie de acest zid, mulţi democraţi ştiu că avem nevoie de zid, va trebui să vedem ce se întâmplă", a subliniat Trump.

Preşedintele Donald Trump a semnalat că va candida alături de vicepreşedintele Mike Pence şi în scrutinul prezidenţial din 2020. "Mike, vrei să fii din nou partenerul meu în cursa prezidenţială?", l-a întrebat Donald Trump pe vicepreşedinte în faţa jurnaliştilor. "Răspunsul este afirmativ. Este ceva neaşteptat şi mă simt foarte bine", a adăugat Trump.