Facebook s-a promovat mult timp ca fiind un instrument pentru a aduce oamenii împreună și, astfel, pentru a face lumea un loc mai bun. Acum, gigantul social media a recunoscut că în Myanmar a făcut contrariul, iar grupurile pentru apărarea drepturilor omului spun că are multe de făcut pentru a repara acest lucru, scriu cei de laNew York Times.

MyanmarFoto: picserver.org

Facebook nu a împiedicat ca platforma să fie folosită pentru a ,,diviza și a incita la violența offline" în țară, a declarat unul dintre directori într-o postare luni, citând un raport privind drepturile omului, comandat de companie.

,,Suntem de acord că putem și ar trebui să facem mai mult", a scris directorul executiv, Alex Warofka, manager al politicii de produs Facebook. El a spus, de asemenea, că Facebook va investi resurse în rezolvarea abuzurilor de platformă din Myanmar, abuzuri despre care se vorbește în raport.

Raportul întocmit de Afaceri pentru Responsabilitate Socială sau BSR, care are sediul în San Francisco, prezintă o imagine a unei companii care nu știa de propriul său potențial de a face rău și a făcut prea puține lucruri pentru a afla ce se întâmplă pe teren.